Socijalisticka partija Srbije - Opstinski odbor Obrenovac

Peti medjunarodni susreti u avgustu

Peti medjunarodni susreti u Obrenovcu održaće se ove godine u prvoj polovini Avgusta.
Obrenovac će u 5 dana ugostiti predstavnike iz 13 zemalja.

"Peti medjunarodni susreti u Obrenovcu traju od 9-og do 13-og avgusta a učestvovaće 13 stranih ansambala. Ovoga puta medjunarodne susrete organizujemo u saradnji gradovima Sremska Mitrovica i Ruma, tako da će kod nas biti smešteno nekoliko zemanja kao što su: Argentina, Gana, Španija, Italija i Poljska kao naši tradicionalno dobri prijatelji.

Takodje ćemo imati priliku da ugostimo i ansamble iz Jermenije, Gruzije, Bugarske, Rumunije, Turske, Francuske i imaćemo stvarno dobar izbor folklornih društava koji će biti gosti u Obrenovca u ovih 5 dana."
- istakao je Novica Filipovac, Predsednik komicije za Kulturu i obrazovanje.

Za pete medjunarodne susrete pripremljen je bogat kulturno umetnički program.

"Ovaj program je dosta bogatiji od dosadašnjih, imaćemo ono što je tradicionalno vezano za medjunarodne susrete a to su privredni dogovori, imaćemo likovnu koloniju koju smo uklopili u ovu manifestaciju i gosti će nam biti ekipa emisije "Žikina šarenica" u nedelju 12-og avgusta, tako da je program dosta bogatiji u odnosu na ostale.

Ono što bi posebno istakao jeste da će naši gosti biti i najodgovorniji ljudi što se tiče federacije folklora i u našem gradu će biti dodeljena najveća nagrada koja se dodeljuje za oblast folklorne delatnosti i četiti najznačajnija predstavnika svetskog folklora će doboti OSKARE u našem gradu"
- dodao je Filipovac.

I ove godine gosti iz različitih zemalja prezentovaće svoju kuhinju. Za sve ljubitelje narodne pesme, igre i muzike biće organizovano nekoliko koncerata u Domu kulture ali i na Gradskom trgu.

   

 

Akcije

 

Flickr gallery

Sign of the timesAnother City SunriseCity GirlWe Still CareArtwork for Advanced Photoshopshaun white
 GoMedia Arsenal